Egyedi weboldal – légy könnyen megtalálható

Egyedi weboldal készítés fontosságát kiemelni is felesleges lenne talán, de azért pár szóban összefoglalom Neked, hogy miért létszükséglet. Ha komolyabb célunk van az interneten, akkor bármely formában (cég, vállalkozás, magánszemély) szükségünk van az egyedi, igényeinknek megfelelően optimalizált modern weboldalra. Enélkül nem fogjuk elérni a célunkat, hiszen ez az a saját média felület, aminek segítségével könnyedén tudunk kommunikálni az érdeklődők felé.

Ha van weboldalad, találják is meg

Sokan túl vannak már ezen a kérdésen és megbíztak a weboldaluk elkészítésével egy online kivitelezőt. De mégsem alakulnak a számok, ahogy azt remélték volna. Elvárásokkal tekintenek a projekt irányába, jogosan, hiszen terveztek, gondolkoztak és jobb esetben egy profival elkészítették. Mi lehet az oka, ha mégsem járnak sikerrel? A válasz nagyon összetett, de egyszerű logika mentén felépíthető: nem optimális a weboldal a látogatók számára. Mivel az írásos kommunikáció a web legfontosabb elemeinek egyike, fontos, hogy szövegek a célcsoportunk számára egyedileg legyenek elkészítve. Ez ma már szövegíró nélkül igencsak nehézkesen oldható meg színvonalasan. Márpedig enélkül hiába az egyedi design, az ergonomikus felépítés és sokszor a méregdrága ppc hirdetések sem segítenek. Ez alapvetően befolyásolja a későbbi sikereket.

Sokan legyintenek erre a mai napig, hiszen i olvas ma már szöveget a weben. Nos a célcsoportod. Azok az emberek, akik számára aktuális lehet a szolgáltatásod, vagy terméked, viszont nem találnak meg, hiszen az oldal nincs optimalizálva a keresési trendekre. Példának okáért gyakori jelenség, hogy többes számot használunk, pedig az emberek egyes számban keresnek. De még sok ilyen apróbb buktatója lehet a weboldal készítésének.

Mit tehetünk, ha nem jól alakul a projekt?

Érdemes szakemberhez fordulni. Elsőre talán Te is azt fogod látni, hogy egy plusz többletkiadás, ami idővel térül csak meg. De a kulcs az iménti mondatban benne van: idő. Van időd kivárni, mire az általad korábban megbízott szaki megtalálja a hibákat, vagy megbízol valakit, aki az év 365 napján ezzel foglalkozik, és pontosan tudni fogja mire van szükséged? Ügye jogos a kérdés. Valamint persze, ha a megfelelő szakember mellett döntesz, akkor hamarosan fordulni fog a weboldalad sorsa, és invesztíciód, igen hamar megtérül majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük