Munkavédelmi cipő – mire figyelj?

Egy jól megválasztott munkavédelmi cipő segítségével megelőzhetjük a kellemetlen baleseteket és a kellemetlen betegségeket is. Ezen felül a lábbeli fontosságáról azt hiszem már felesleges is lenne írnunk, hiszen egészségünk szempontjából is fontos dologról van szó. Nem mindegy, hogy mit viselünk egész nap, mi az ami testünket “tartja”. Ez pedig a munkavédelmi lábbelikre is kifejezetten és hatványozottan igaz. Tehát, nem csak akkor kell és ajánlott a beszerzésük, hogyha arra hatóságilag kötelezettek vagyunk, hanem akkor is célszerű, hogyha szeretnénk előrelátóak lenni és megelőzni a későbbi esetleges kellemetlenségeket.

Balszerencsés mozdulatok és helyzetek, melyek utána hetekre megpecsételhetik a sorsunkat. Ilyen időben, amikor csúszósak az utak még csak ipari környezetbe sem kell merészkednünk, mégis könnyedén megtörténhet a baj. Szóval ajánlott viseletük, de milyen lehetőségeink vannak?

Munkavédelmi cipők kínálata

A munkavédelmi lábbeliket többféleképpen csoportosíthatjuk, vannak bakancsok, cipők, de más aspektusból nézve beszerezhetünk zárt és nyitottabb modelleket is. Még a zárt robusztusabb modellek esetében is gondoltak a szellőzésre a gyártók, ezért nem kell tartanunk tőle, hogy a nap folyamán megfő benne a lábunk. De ha ennyire nem szeretnénk védett megoldásban gondolkozni, akkor nézhetünk magunknak nyitottabb modelleket. Ebben a termékkategóriában kifejezetten ajánlottak a Dickies modelljei. Nem csak a tetszetős kivitel, hanem a remek minőség és a hosszútávú használhatóság szól mellettük, ami nem nagyon jellemzi a ma kapható egyéb lábbeliket. Ipari környezetben ez hatványozottan fontos, hiszen ha egy raktárban dolgozunk, akkor még nagyobb erőhatásnak tesszük ki a cipőnket.

Tehát fontos számunkra a tartósság, de ami talán ettől is fontosabb az a kényelem. Egész nap folyamán nagyon nem mindegy, hogy a lábunkon mit viselünk. Nem mindegy a kényelmessége, és a súlya sem, hiszen egy nehezebb modellben a nap végére fáradtabbnak érezzük majd magunkat. Erre a Dickies termékek tervezése során fokozott figyelmet szenteltek a mérnökök, hiszen a nagyobb mérettel megálmodott típusok súlya is igen baráti szinten van tartva. 8-24 óra viselet alatt pedig fontos szempont lehet a szellőzés is. Hiszen ez már lényeges része a napunknak és a zárt cipő ha nem lett ennek megfelelően szellőzés szempontjából is átgondoltan fejlesztve, igencsak meg tudja keseríteni a napunkat.

A talp részt érdemes még említenünk, hiszen a cipő egyik legfontosabb eleme. Sok lábbeli ma már energiaelnyelő talppal készül, de fontos szempont és tulajdonság lehet a csúszásgátló kivitel is. A talp belső része tartja meg a lábunkat, a belső kialakítás felel a komfortosságért, és azért, hogy a nap végére ne legyenek fájdalmaink a viseletétől, hiszen ez erősen kihat a gerincoszlopunkra is.

Mielőtt tehát döntést hozunk ne csak az árral foglalkozzunk, hiszen fontos szempont lehet, de gondoljuk át azt is, hogy milyen hosszú távra gondolkozunk és hogy adott esetben megéri e nekünk azt a pár ezer forint többletet az egészségünk..? A cikk megírásában az ehsworkwear munkavédelmi lábbeli kínálata mutatott irányt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük