Vedd lazábban és szervezd profibban

A tavalyi évben feleséggé váltam. Életem egyik legszebb, legboldogabb napja volt, sok – sok nevetéssel, örömmel és meghatódott, emelkedett hangulattal.

Annyian mondják, hogy a szervezés mekkora feladat, és egyben mekkora felelősség is, hiszen egy – egy rossz döntés vagy nem minőségi munkát nyújtó szolgáltató el tudja rontani akár az egész napot. Én ebből megmondom őszintén semmit sem éreztem, szerencsésnek mondhatom magam ilyen szempontból. Minden ment a maga rendjén szépen, kiválasztottuk a dátumot, a helyszínt, ahhoz igazítva a dekorost, és a zenekart. Nem volt nehéz dolgom, mert elég sok esküvőn voltam az elmúlt pár évben és mindenre volt elképzelésem ezek közül. Amitől picit tartottam, az egyedül a fotó – videó páros. Nem igazán rendelkeztem olyan szolgáltató elérhetőséggel, ami számomra megfelelő lett volna. Az barátnőim esküvőin megjelenő fotósok munkája nekem nem ütötte meg a lécet. Elkezdtem picit kérdezősködni és referencia munkákat kérni. Három ajánlat kiválasztása után már az első levélváltásból kiderült számomra ki az a páros, akivel megéri találkozni. Azt gondolom ugyanis, hogy nem elegendő minőségben jó munkát átadni egy esküvőről. Kell, hogy a képek és a videó átadja a hangulatot, a vicces vagy épp meghatódott pillanatokat, az érzelmeket. Ehhez azonban nagyon fontos, hogy a szolgáltató nem pusztán munkaként tekintsen ránk. A legfontosabb, hogy megtaláljuk a közös hangot. Ekkor biztosak lehetünk benne, hogy nem fog ránk erőltetni semmi olyan beállást vagy kreatív ötletet, amit nem érzünk a sajátunknak, idegen számunkra, és rányomja a képekre és a hangulatra a bélyegét.

Én nagyon szerencsésnek mondhatom magam ebben is. Első találkozásra azonnal szimpatikus volt az esküvői fotós. Kedves volt és látszott, hogy őszinte. Precíz volt és biztosak lehettünk benne a beszélgetés után hogy ő nem csak a fotósunk lesz aznap, hanem bizony segíteni fog az egész nap lebonyolításában. Már az előkészületek és a szervezés terén nagyon sokat segített. Feltett olyan kérdéseket, amikre nem is gondoltunk volna, és ha nem is galiba, de legalábbis csúszás lett volna belőle időben a nagy napon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük